به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل ازخبرگزاری فرانسه ، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا روز یکشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: دولت آمریکا به شیوهای مناسب و از طریق کانالهای دیپلماتیک و با کمک کارشناسان اطلاعاتی به این موضوع پاسخ خواهد داد.
در این بیانیه آمده است: آمریکا همچنین به صورت دوجانبه با کشورهای عضو اتحادیه اروپا در این زمینه گفتگو خواهد کرد.
مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا با این حال هیچ اظهار نظری درباره مبنای این اتهامات ارائه نکرد.
در این بیانیه آمده است: هر چند ما اظهار نظری علنی درباره فعالیتهای اطلاعاتی مطرح شده نمیکنیم، اما با شفافیت اعلام میکنیم که آمریکا نیز مثل بقیه کشورهای جهان شیوههایی را برای جمعآوری اطلاعات به کار میبندد.
اروپاییها روز یکشنبه از آمریکا درباره برنامه جاسوسی این کشور که احتمالا بر ضد نهادهای وابسته به اتحادیه اروپا و میلیونها شهروند اروپایی صورت گرفته است، توضیح خواستند.
در حالی که ادوارد اسنودن، مامور سابق آژانس امنیت ملی آمریکا فاش کرده است این نهاد امنیتی در چارچوب یک برنامه جاسوسی موسوم به " پریسم " ارتباطات الکترونیک را نه تنها در داخل آمریکا بلکه در جهان کنترل می کرده و از مراکز زیادی جاسوسی می کرده است، هفته نامه دراشپیگل آلمان که یکشنبه ها منتشر می شود، نوشت حتی اتحادیه اروپا نیز از جمله سازمان هایی بود که ماموران آژانس نظارت الکترونیکی آمریکا از آن جاسوسی می کردند.
اطلاعات هفته نامه آلمانی در این زمینه بر پایه اسناد و مدارک محرمانه ای استوار شده است که ادوارد اسنودن درباره فعالیت های جاسوسی و نظارتی آژانس امنیت ملی آمریکا افشا کرده است.
در یکی از این اسناد کاملا محرمانه که مربوط به سپتامبر سال 2010 است، مسئولان آژانس امنیت ملی آمریکا تشریح کرده اند که چگونه از دفتر دیپلماتیک اتحادیه اروپا در واشنگتن جاسوسی کرده اند.
آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از دفتر دیپلماتیک اتحادیه اروپا در واشنگتن نه تنها میکروفن هایی را در این ساختمان نصب کرده بود بلکه به شبکه اطلاع رسانی آن نفوذ کرده و به این ترتیب به مراسلات الکترونیکی و اسناد داخلی هیئت دیپلماتیک اتحادیه اروپا دسترسی پیدا کرده بود.
دراشپیگل همچنین با استناد به اسناد محرمانه افشا شده برنامه های جاسوسی آمریکا، افزود ماموران آژانس امنیت ملی آمریکا به همین طریق از دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد نیز جاسوسی می کردند. طبق این اسناد، مسئولان آژانس امنیت ملی آمریکا، دفاتر دیپلماتیک اروپایی را اهداف خوبی برای حمله معرفی کرده اند.
به نوشته دراشپیگل، آژانس امنیت ملی آمریکا فعالیت های نظارتی و جاسوسی خود را حتی تا بروکسل هم گسترش داده بود. این هفته نامه نوشت : بیشتر از پنج سال پیش، کارشناسان امنیتی اتحادیه اروپا یک سیستم شنود در شبکه تلفن و اینترنت ساختمان Justus-Lipsius که اصلی ترین ساختمان شورای اروپا محسوب می شود کشف کردند. مبدا این سیستم شنود، مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حومه بروکسل بود.
در سال 2003 مقامات اتحادیه اروپا خبر کشف یک سیستم شنود تلفنی را در دفاتر چند کشور عضو این اتحادیه از جمله فرانسه و آلمان تایید کردند. اما مشخص نیست که آیا هفته نامه دراشپیگل جزییات همین ماجرا را افشا کرده است یا این که یک ماجرای جداگانه مطرح است.