وحید مژده: سرانجام آمریکا به خواست طالبان سر می نهد

به نظر می رسد که حذف لوحه و پرچم امارت اسلامی از دفتر طالبان، آنها را ــ طوری که معلوم می شود ــ از مذاکره دل سرد کرده است.

وحید مژده کارشناس سیاسی و دیپلمات دوران طالبان به خبرگزاری جمهور می گوید: ” طالبان به آمریکایی ها گفته بودند که شما ما را تحت نام امارت اسلامی از قدرت در افغانستان خلع کرده بودید و حالا ما می خواهیم تحت همان نام با شما وارد مذاکره شویم”.

وی می افزاید: ” آمریکایی ها وقتی در اسلو، پایتخت ناروی با گروه طالبان وارد مذاکره شده بودند؛ باز شدن دفتر طالبان در قطر را تحت نام و بیرق امارت اسلامی پذیرفته بودند”.

این کارشناس تصریح می دارد: ” طوری که من با طالبان صحبت کرده ام، آنها می گویند؛ تا زمانی که بیرق و لوحه ما پذیرفته نشود؛ ما حاضر به مذاکره نیستیم و به دفتر هم ضرورت نداریم. با گذشت زمان این مساله به دولت افغانستان و آمریکا ضرر خواهد داشت، ما برنده جنگ هستیم، این آمریکای ها بودند که به دنبال ما جهت مذاکره برآمدند نه ما”.

به باور آقای مژده؛ آمریکایی ها در روند مذاکره با طالبان با دو مشکل برخورده اند؛ یک سو خواست دولت افغانستان و سوی دیگر خواست طالبان.

به عقیده او؛ آمریکای ها مجبورند که از این دو خواست به یکی از آن پشت پا بزند. در غیر آن بحران کنونی مذاکره با طالبان غیرقابل خواهد شد.

این کارشناس سیاسی تاکید می کند که با نزدیک شدن به سال 2014م، آمریکایی ها به خواست طالبان پاسخ مثبت خواهند گفت. بدون این که طرف افغانی را مدنظرداشته باشند؛ زیرا به باور او؛ اگر آمریکایی ها به خواست طالبان توجه نمی کرد؛ باید دفتر قطر تا حال بسته می شد.

آقای مژده هم چنین معتقد است که آمریکایی ها می خواستند با گشودن دفتر قطر و جنجال های آن؛ شکاف میان گروه طالبان ایجاد نمایند که به این خواست خود موفق نشدند و طالبان یک صدا به آنها پاسخ منفی دادند.

خواستیم از چگونگی سرنوشت دفتر قطر و مذاکره با طالبان، نظر شورای عالی صلح را نیز داشته باشیم. ولی پس از چند بار تماس با اعضای این شورا، آنها حاضر به پاسخ گوی نشدند.

به هر حال وضعیت مذاکرات صلح در شرایط کنونی به حدی پیچیده شده است که حتا برخی از اعضای بلندپایه حکومت نیز از جریان حقیقی آن اظهار بی خبری می کنند.

موج جدیدی از بدگمانی ها زمانی ایجاد شد که اسپنتا، مشاور شورای امنیت ملی رییس جمهور با صراحت اعلام داشت که چیزی به نام جریان صلح وجود ندارد و این ملاقاتها بیشتر میان رفقای گذشته انجام می پذیرد و ارتباطی با جریان صلح ندارد.

دفتر قطر به عنوان یکی از مراجعی که امیدواریهای زیادی برای پیشبرد امور صلح ایجاد کرده بود، نشان داد که این طرح نیز محکوم به نارکایی است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.