ارتباطات خارجی تحریک طالبان پاکستان

در گذشته هم، پاکستان شاهد موج دائمی، عملیات ها و اقدامات براندازی و توطئه بوده است، اما وزیرستان سال هاست که میزبان حملات تروریستی متعددی می باشد، که تحریک طالبان پاکستان با رهبری محسودها، مسئولیت آنها را بر عهده گرفتند.

در حقیقت بیت الله محسود، عامل مشترک سرویس اطلاعات RAW و CIA بود. او هرگز با رسانه های پاکستانی مصاحبه نکرد، اما دائماً با صدای امریکا (VOA) و BBC مصاحبه داشت. سئوال اینجاست که چرا در همان زمان مصاحبه های تلفنی وی ردیابی نشد و توسط هواپیماهای بدون سرنشین مورد هدف قرار نگرفت ؟ اما وی در راستای بازی دوگانه ای که انجام می داد، برای انجام دستورالعمل هایی که حامیان خارجیش برای او دیکته کرده بودند، با اصرار مردان قبیله خود را تحریک می کرد تا علیه دولت پاکستان فعالیت تخریبی انجام دهند، ولی از طرفی هم وی اطلاعات محرمانه زیادی از دخالت آژانس های اطلاعاتی خارجی در دست داشت، که موجب شد تا در نهایت توسط حملات هواپیماهای بدون سرنشین کشته شود. اما همچنان جانشین وی، حکیم الله محسود نیز عامل مشترک RAW و CIA می باشد که ماموریت اصلی وی نیز طبق دستورالعمل ضد پاکستانی قدرت های خارجی، "بی ثبات کردن پاکستان" است.
در سال 2009، وقتی عملیات ارتش در وزیرستان جنوبی آغاز شد، هند با کمک تاکتیکی امریکا، استراتژی خود را در مقابله با عملیات ارتش آغاز کرد و ماموران و نیروهای مسلح خود را به وزیرستان فراخواند و از طرفی هم رهبر TTP، "مولوی فضل الله" را به افغانستان فرستاد. آنها در ایالات "کُنر و نورستان" افغانستان مستقر شدند، اما افرادشان همچنان به عملیات های انتحاری خود در داخل پاکستان ادامه دادند. رهبران نظامی و غیر نظامی پاکستان، اعتراضات شدیدی، علیه همتایان افغان خود اعلام کردند، اما هیچ عکس العملی از طرف انها صورت نگرفت، حتی کابل درخواست اسلام آباد، مبنی بر تحویل دادن "مولوی فقیر" فرمانده سابق TTP و دیگر افراد برجسته این گروه که توسط نیروهای مسلح افغان در 2013 دستگیر شده بودند را، رد کرد.
در حقیقت، برای اجرا کردن نقشه های پوششی و مخفیانه مشترک میان هند، اسرائیل و امریکا، این کشورها، دست "تحریک طالبان پاکستان" را باز گذاشته اند، تا همچنان به فعالیت های تخریبی خود علیه پاکستان ادامه دهد، چرا که پاکستان تنها کشور اتمی در جهان اسلام است. اما در این میان روابط استراتژیک "پاکستان – چین" و "پاکستان – ایران" آنها را عصبانی می کند. برای این منظور، علاوه بر استراتژی پنهانی که امریکایی ها علیه پاکستان در برخی شهرهای مهم پیش می برند، همچنان حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود را نیز ادامه می دهند.
در زمان انتخابات، نواز شریف و عمران خان دائماً در رابطه با دو موضوع زیاد مانور دادند، یکی "مذاکرات صلح با TTP" و دیگری "پایان دادن به حملات هواپیماهای بدون سرنشین" بود. تحریک طالبان پاکستان نیز در همان زمان ادعا می کرد که به احزاب غیر لیبرال حمله نخواهد کرد، اما شبه نظامیان این گروه، 2 عضو مجلس خیبرپختونخواه تحریک انصاف عمران خان را ترور کردند. همچنین جاه طلبی های دولت جدید هم زمانی با شکست مواجه شد که در 29 مِی 2013 چند روز بعد از انتخابات، موشک هواپیمای امریکایی جان 4 نفر از ساکنین وزیرستان شمالی را گرفت. در این زمینه، وزارت خارجه امریکا اعلام کرد که ولی الرحمن، نفر دوم TTP، در این حمله هوایی کشته شد، اما شناسایی وی توسط همکاری یکی از مخبرین داخل خود گروه حکیم الله محسود انجام شده است.
بدون شک، کشته شدن ولی الرحمن نتیجه اختلاف و شکافی بود که میان سطوح ارشد رهبری TTP ایجاد شده بود، مخصوصاً میان حکیم الله و ولی الرحمن. جانشین ولی الرحمن باید به این فهم برسد که افراد گروه حکیم الله برای دریافت 5 میلیون دلار از امریکا وی را فروختند، با اینکه وزارت خارجه امریکا نام این مخبر را علناً فاش نخواهد کرد، اما ادعا کرده اند که این مبلغ را به وی پرداخت خواهند کرد. در گذشته نیز چندین بار حکیم الله محسود به جان ولی الرحمن سوء قصد کرده بود، اما موفق به کشتن وی نشده بود، اما این بار با در اختیار قرار دادن مشخصات مخفیگاه وی به امریکایی ها، به هدف خود رسید.
با اینحال TTP یکی از رهبران صلح جوی خود را از دست داد که از فرایند سرگیری مذاکرات با دولت جدید شدیداً حمایت می کرد. اما به بهانه حملات هواپیماهای بدون سرنشین، حکیم الله که از طریق کانال های مخفی با عاملان CIA در ارتباط است، از موضع صلح با دولت جدید، عقب نشینی خود را اعلام کرد، که در نهایت در 2 ژولای برای دومین بار هواپیماهای بدون سرنشین امریکا، 17 نفر دیگر را نیز در وزیرستان شمالی کشتند. مخصوصاً بیانیه های اخیر اوباما در مورد ادامه داشتن این حملات در پاکستان نشان می دهد که امریکا سعی دارد در فرایند مذاکرات صلح، دولت جدید نواز با TTP موانع جدی ایجاد کند.
اکثریت کارشناسان سیاسی ما بر این عقیده هستند که عملیات های براندازی تحریک طالبان و تخریبی و کشنده هواپیماهای بدون سرنشین CIA در کنار هم یک هدف انزوا و جداسازی به عنوان بخشی از استراتژی پنهان امریکا را دنبال می کنند، که مخصوصاً در مناطقی مانند خیبرپختونخواه، بلوچستان و کراچی شدیداً در حال اجرا می باشد.
مخصوصاً اینکه در کنار امریکایی ها، هندی ها و افغان ها نیز فعال هستند. چرا که بسیاری از شبه نظامیان مسلح از افغانستانی ظاهر می شوند که سرمنشا تروریسم است. در این زمینه، هندی ها مراکز آموزشی مخفی متعددی در افغانستان تاسیس کرده اند، که از این مراکز، جوانان شبه نظامی متعددی، توسط عاملان RAW و CIA آموزش های جنگ های پارتیزانی را می بینند و با پایگاه هایTTP در وزیرستان جنوبی نیز در ارتباط هستند و با یکدیگر کار می کنند.
در حالی که، پاکستان از تسریع و تسهیل گفتگوی امریکا با طالبان افغان در قطر حمایت می کند، اما امریکا و رئیس جمهور کرزی در رابطه با مذاکرات صلح TTP با اسلام آباد، بازی دوگانه ای انجام می دهند.

منبع : Kashmir watch

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.