دمپسی: تا ۷۰ روز دیگر سرنوشت امضای سند امنیتی مشخص می شود

لوی درستیز آمریکا می گوید که این کشور در تلاش است تا سند امنیتی با افغانستان تا هفتاد روز دیگر به امضا برسد تا زمینه ادامه حضور نظامیان این کشور در افغانستان فراهم شود، گفت‌وگوهای خوبی با مقامات افغانستان داشتم.

به گزارش پیام آفتاب، جنرال مارتین دمپسی،‌ لوی درستیز آمریکا شب دوشنبه در یک نشست خبری گفت در سفرش به کابل گفتگوهای مثبتی با حامد کرزی،‌ وزیر دفاع و لوی درستیز افغانستان داشته است.

وی گفت که تاکنون در مورد "گزینه صفر" که مطابق با آن باید تمام نیروهای آمریکایی بعد از سال 1393( 2014 میلادی) از افغانستان خارج شوند،‌ تصمیم گرفته نشده است.

اما جنرال دمپسی هشدار داد در صورت ناکامی گفت‌وگوهای آمریکا با افغانستان برای امضای سند امنیتی، تمام نظامیان آمریکایی تا این زمان تعیین شده برای خروج نیروهای خارجی،‌ افغانستان را ترک خواهند کرد.

هفته گذشته روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد آمریکا به دلیل ناکامی گفت‌وگوهای در مورد سند امنیتی با افغانستان،  خروج کامل نظامیان خود را تا یک و نیم سال دیگر به طور جدی مورد بررسی قرار داده است.

حامد کرزی یک ماه پیش در اعتراض به چگونگی گشایش دفتر نماینده گی طالبان در قطر،‌ مذاکرات با آمریکا در زمینه سند امنیتی را به حالت تعلیق در آورد.

به دنبال آن، روز 12 سرطان،‌ جان مکین و لیندسی گراهام دو نماینده مجلس سنای آمریکا در کابل از تصمیم خود در زمینه تعلیق گفت‌وگو با آمریکا در مورد سند امنیتی دفاع کرد و گفت این سند در صورت برآوردن شدن شروط افغانستان،‌ امضا خواهد شد.

رئیس جمهور با بیان این که اعتماد مردم افغانستان در مورد" نقش و عملکرد آمریکا در قبال افغانستان" در هفته گذشته خدشه دار شده است،‌ خاطر نشان کرد که امضای توافق نامه امنیتی با آمریکا‌ در صورت تضمین "آینده یک افغانستان متحد، امن و دارای یک نظام قوی مرکزی" وابسته است.

دفتر ریاست جمهوری افغانستان نیز به نقل از این دو سناتور آمریکایی اعلام کرد که آنها این اعتراض حکومت افغانستان را با مقامات ارشد آمریکا در میان گذاشته و برای اعتماد سازی میان دو کشور تلاش خواهند کرد.

در ماه جوزا سال جاری،‌ وزارت امور خارجه کشور از آغاز زود هنگام دور چهارم گفت‌وگوها روی سند امنیتی میان آمریکا و افغانستان خبرداده بود که بر پایه آن،‌ قرار بود مسوده این سند نهایی شود.

این سند بر اساس پیمان استراتژیک 2 کشور تهیه می شود که مطابق با آن،‌ چارچوب حقوقی همکاری های امنیتی دو جانبه پس از خروج قوای خارجی در زمستان 1393 مشخص می شود.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.