به گزارش فارس به نقل النشره، سیاستمداران اتحادیه اروپا شاخه نظامی جنبش حزبالله را در لیست تروریسم وارد کردهاند، این بدن معنا نیست که کمکها به لبنان قطع شده یا به رسمیت شناختن مشروعیت این حزب یا یکی از عناصر سیاسی آن از بین رفته است. البته در این میان سؤالهای زیادی وجود دارد که اتحادیه اروپا بدان پاسخ نداده است. از جمله مهمترین آنها این است که: نقطه آغاز یک حزب سیاسی و نقطه پایان شاخه نظامی آن کجاست؟ نیروهای یونیفل که سربازان این اتحادیه در آن حضور دارند در جنوب لیطانی با حزبالله چگونه برخورد خواهند کرد؟ برخورداری شاخه نظامی و سیاسی حزبالله از پایگاه گسترده مردمی به چه خاطر است؟ ماهیت این تصمیم اتحادیه اروپا چیست؟ آیا اقدام این اتحادیه سیاسی بوده و یا اینکه مبتنی بر دلایل و شواهد بوده است؟ آیا این تصمیم با حکم دادگاه لاهه و اتهاماتی که بر بعضی از عناصر حزب الله وارد ساخته، پیوند خواهد خورد؟
سؤالهای زیادی وجود دارد که سیاست اروپا قادر به پاسخگویی به آنها نیست. اگر چنین نبود اروپائیان از طریق توجه به بند پیگیری تصمیم خود و بررسی شش ماهه آن، به تمامی احتمالات توجه نمیکردند. امری که منابع دیپلماتیک از آن به "دیر شدن درخواست" یاد میکنند و باعث از بین رفتن مشروعیت بینالمللی نهادهای دولتی لبنان شد. این مسئله بعد از آن شروع شد که لبنان مهلت قانونی را نادیده گرفت و به اعتراضات غربیها و نصایح جامعه بین الملل مبنی بر پایبندی به منشور سازمان ملل توجهی ننمود. چنانکه در منشور سازمان های بینالمللی و خود اتحادیه اروپا آمده باید انتقال قدرت در زمان تعیین شده انجام شود و در اینباره دموکراسی رعایت شود.
نزدیکان حزبالله در بررسی سیاسی خود نسبت به این قضیه بر این باورند که تصمیم اتحادیه اروپا، باعث ضعف عملکرد حزبالله و تغییر سیاستهای داخلی و خارجی آن نخواهد شد و برعکس بر پایداری و سرسختی و نزدیکی آن به ایران، سوریه و دولتهای محور بریکس برای تأمین منافع حیاتی و استراتژیک آن خواهد افزود. بخصوص آنکه تنها منبع تأمین سلاح این حزب دولتهای این مجموعه است و این بدان معناست که تصمیم اتحادیه اروپا در خصوص دوشاخه سیاسی و نظامی حزب الله، هیچ کارآیی نخواهد داشت.
این در حالی است که برخی منابع با بررسی سخنان نجیب میقاتی نخست وزیر پیشبرد امور لبنان از وی به عنوان شخصی"چند چهره" یاد کردهاند بویژه آنکه وی به موضوعاتی بسیار حساس پرداخته و باب رسیدگی به پروندههای راکد را گشوده است. از جمله این موضوعات پایبندی لبنان به تاریخهای قانونی تعیین شده یا تأمین مالی دادگاه بینالمللی رفیق حریری و نیز التزام دولت لبنان به قطعنامههای بینالمللی است. افزون بر این موارد باید گفت آیا میقاتی با این مصوبه اتحادیه اروپا نیز بر اساس نگاه بینالمللی برخورد میکند یا بر اساس ارتباط و تعاملش با حزبالله به عنوان یکی از عناصر اصلی سیاسی در لبنان و میزان مشارکت این حزب در دولت؟
اما پاسخ هر چه باشد بنا به گفته منابع، یک چیز غیر قابل تغییر است و آن اینکه حزبالله از صحنه نبرد سوریه خارج نخواهد شد و از توسعه توان دفاعی خود دست بر نخواهد داشت. حزبالله همچنین نبرد رسانهای و روانی بر ضد رژیم صهیونیستی را متوقف نخواهد کرد و با بی توجهی به تصمیم اتحادیه اروپا، به مسیر خود ادامه خواهد داد، چرا که این حزب منافعی در کشورهای اتحادیه اروپا ندارد. همچنین باید گفت این تصمیم اتحادیه اروپا مانع از آن نخواهد شد که مقاومت بازوی سیاسی محور مقاومت در لبنان نباشد.