کرزی در اجلاس شانگهای: همکاری منطقه‌ای تنها راه مبارزه با تروریزم است

رئیس جمهور کرزی با سخنان جامع و کامل خود پیرامون مسائل جاری کشور، منطقه و جهان در اجلاس شانگهای خاطرنشان کرد که امروز افغانستان خط مقدم مبارزه با تروریزم است.

رئیس جمهور حامد کرزی می‌گوید نباید توقع داشت که ناتو، آیساف و آمریکا منطقه ما را از تهدید تروریزم و افراطیت نجات دهد .
سیزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای با شرکت حامد کرزی رئیس جمهور اسلامی افغانستان و سران کشور های عضو و ناظر این سازمان قبل از ظهر روز گذشته در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شد.
در اعلامیه‌ای که از سوی دفتر مطبوعاتی سخنگوی رئیس جمهور برای رسانه ها ارسال شده است آمده رئیس جمهور حامد کرزی در این اجلاس در سخنان خویش ضمن تشکر از رئیس جمهور قرقیزستان بخاطر میزبانی این اجلاس مهم گفت: ما متعهد هستیم تا روابط افغانستان را با سازمان همکاری های شانگهای هرچه بیشتر تقویت کنیم و با تمامی دولت های عضو این سازمان در جهت تحقق یک دیدگاه مشترک برای تأمین صلح، امینت و رفاه، همکاری های سازنده داشته باشیم.
رئیس جمهور کشور با تأکید بر اینکه وحدت و امنیت افغانستان، عامل مهمی برای تأمین صلح در تمامی کشورهای منطقه محسوب می شود، از سران کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری های شانگهای خواست تا بخاطر منفعت منطقه با افغانستان در جهت تداوم، حفظ و توسعه دستاوردهایش و نیز بخاطر کمک در راستای برقراری صلح و امنیت در افغانستان همکاری کنند.
حامد کرزی از دستاورد های افغانستان در عرصه های مختلف یاد کرد و گفت که این دستاوردها نمی‌گذارد افغانستان باردیگر به بدبختی های گذشته برگردد.
رئیس جمهور به اشتراک کنندگان سازمان همکاری های شانگهای در رابطه با تهدید تروریزم گفت که با گذشت دوازده سال جنگ علیه تروریزم، این پدیده هنوز هم با گسترش بنیادگرایی و افراطیت، بمثابه تهدید جدی در برابر مردم قرار دارد.
حامد کرزی افزود: با گسترش تروریزم در کشورهای منطقه، این پدیده نه تنها برای ثبات افغانستان و پاکستان بلکه برای امنیت منطقه و تمامی جهان، عواقب و پیامد های ناگواری را در قبال خواهد داشت.
عالی ترین مقام کشور با تأکید بر اینکه کشورهای منطقه نباید توقع داشته باشند که سازمان ناتو، آیساف و یا ایالات متحده آمریکا منطقه را از تهدید تروریزم و افراطیت نجات دهد، گفت: باید درک کنیم که مبارزه علیه تروریزم و افراطیت در منطقه اساساً مسئولیت مشترک همه ماست.
وی در این سخنرانی با اشاره به اینکه افغانستان در جبهه مقدم جنگ علیه تروریزم قرار دارد، گفت:افغانستان در برابر گروه های تروریستی بشمول تحریک اسلامی ازبکستان، تحریک اسلامی ترکستان شرقی، طالبان پنجابی، لشکر طیبه و شورشیان چیچنی که میخواهند از آن بمثابه معبری برای اجرای فعالیت های تروریستی شان در منطقه استفاده کنند، مانع واقع شده است.
رئیس جمهور گفت که مردم افغانستان از عملکرد تروریستان رنج می کشند و بخاطر دفاع از کشور و همسایه های خویش، بهای سنگینی می پردازند.
همکاری صادقانه افغانستان و پاکستان و دیگر کشورهای منطقه راه شکست تروریسم
حامد کرزی در ادامه خاطرنشان کرد که تنها زمانی می‌توانند تروریزم و افراطیت در حال گسترش را شکست دهند که همکاری صادقانه در منطقه، بخصوص بین افغانستان و پاکستان صورت گیرد. همچنین موفقیت در این راستا به حمایت خاص تمامی کشورهای حاضر در این اجلاس، بستگی دارد.
وی در رابطه با مبارزه علیه مواد مخدر گفت: ما معتقد هستیم که مجادله با این تهدید ویرانگر، مستلزم روش جامع در تمامی سطوح با تمرکز بیشتر روی کاهش تقاضای مواد مخدر، کنترل مواد اولیه شیمیایی، انسداد راه های مصون انتقال محموله های قاچاق مواد مخدر و تأمین معیشت بدیل، می باشد.
رئیس جمهور در مورد نگرانی های کشورهای منطقه پس از خروج نیروهای بین المللی گفت که ما در سفر خویش به سوی تأمین صلح و رفاه در کشور ثابت قدم بوده، امیدوار هستیم که دولت های عضو سازمان همکاری های شانگهای ما را در این سفر همراهی کرده و در جهت رفتن به سال ۲۰۱۴ و پس از آن، همکاری نمایند.
موفقیت در انتخابات پیشرو افغانستان را وارد دهه تحول می‌کند
حامد کرزی در مورد انتخابات ریاست جمهوری و شورا های ولایتی گفت: باور ما این است که موفقیت این انتخابات نه تنها دستاوردهای تاریخی دوازده سال گذشته ما را حفظ می کند، بلکه زمینه آن را نیز مساعد می سازد تا کشور ما بدون دشواری وارد "دهه تحول" شود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در مصالحه با طالبان باز است، در رابطه به نقش پاکستان در پروسه صلح افغانستان گفت: پاکستان می تواند نقش مهمی را در روند صلح ادا نماید و امیدوار هستیم که حکومت جدید آن کشور به رهبری جلالتمآب صدراعظم نواز شریف ، نقش سازنده ای را در این راستا ایفا کند.
حامد کرزی در مورد موافقتنامه های همکاری میان افغانستان و شماری از کشورها گفت که این موافقت نامه ها هیچگاه تهدیدی را متوجه کشورهای همسایه و یا کشورهای دیگر نخواهد ساخت و افغانستان به آن اجازه نمی دهد.
وی گفت که افغانستان ممکن است با کشورهای مختلف از سراسر جهان روابط دوستانه داشته باشد، اما افغانها می دانند که امنیت و رفاه حقیقی شان اساساً به منطقه ای وابسته است که جز آن بشمار میروند.
حامد کرزی تصریح کرد که افغانستان همواره مشوق توسعه همگرایی منطقه ای از طریق تعمیم ابتکارات همکاری های اقتصادی و پروژه های زیربنایی منطقه ای می باشد.
رئیس جمهور در ادامه گفت: دیدگاه ما برای آینده افغانستان نه تنها ایجاد یک آینده بهتر، مصون و مرفه برای افغان ها است بلکه ما به دنبال ایجاد افغانستانی هستیم که همکار صمیمی، موثر و قابل اعتماد برای منطقه و کشورهای همسایه ما باشد.
در پایان این اجلاس تصیم گرفته شد که چهاردهمین اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار گردد.
حامد کرزی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان و هیأت همراه پس از اشتراک در سیزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای که در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شده بود، شب گذشته به وطن بازگشت.
سازمان همکاری های شانگهای که یکی از مهمترین سازمان های منطقه ای است که در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط رهبران کشور های چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس گردید و افغانستان در سال ۲۰۱۲ عضویت ناظر این سازمان را کسب نمود. در این سازمان بر علاوه افغانستان، کشورهای مغولستان، ایران، هند و پاکستان اعضای ناظر این سازمان می باشند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.