آغاز مرحله دوم برنامه ملی انکشاف مهارت ها

برنامه ملی انکشاف مهارت معاونت های تکنیکی و مسلکی وزارت معارف، وزارت کار و امور اجتماعی، شهدا و معلولین و موسسه حرکت به امضا رسید.

در این مرحله برای آن عده از جوانان تدریس تعلیمات تکنیکی و مسلکی صورت می گیرد که بر اساس معیارهای کاری 40 رشته استاندارد شده است. هدف مرحله دوم برنامه ملی انکشاف مهارت ها که از سوی موسسه حرکت حمایت پولی می شود آموزش جوانان در رشته های تکنیکی بوده که بازار کار به آن نیازمند است.

مرحله دوم این برنامه بعد از ختم کار مرحله اول عملاً آغاز می شود.

در محفلی که به همین مناسبت دایر گردیده بود، محترم محمد آصف ننگ معاون تعلیمات تکنیکی و مسلکی وزارت معارف چنین گفت: ما متعهد هستیم رشته های مسلکی و تخصصی را شامل مراکز تعلیمات تکنیکی و مسلکی نماییم که جوانان افغانستان مطابق به ضرورت ها، رشته های مورد علاقه خود را با استاندارد های بین المللی در آن آموزش ببینند.

چنانچه گفته شد حمایت کننده مالی این پروژه موسسه حرکت بوده که می خواهد در بخش های انکشاف تجارت و افزایش تولیدات داخلی در جهت تربیت کادرها و دریافت فرصت های کاری برای جوانان کمک نماید.

هدف نهایی پروژه یاد شده این است که دولت و بخش خصوصی آموزش کادرهای ماهر تکنیکی و مسلکی را برای بازار کار بر مبنای ضرورت ها و نیازمندی ها انجام می دهد که در مسلک خود مهارت و لیاقت خوب داشته که می توانند بر اساس رقابت آزاد جذب بازار کار شود و از سوی دیگر کار فرمایان نیز از عملکرد و مهارت های آن ها رضایت کامل داشته باشند.

حسام الدین همراه معاون وزارت کار و امور اجتماعی، شهدا و معلولین گفت:بعد از مطالعات و اولویت بندی ها در برنامه حاضر آموزش جوانان در رشته های قالین بافی و صنایع دستی، هوتل داری و توریزم، پروسس، بسته بندی و ذخیره مواد غذایی، معادن و راه آهن صورت می گیرد.

در سروی که به خاطر تشخیص نیازمندی های بازار کار صورت گرفت چهل استاندارد معیاری در پیوند به رشته های فوق از سوی وزارت کار و امور اجتماعی مشخص و قبول گردید.

همچنان محترم همراه اضافه نمود: تاکنون 13 معیار های مسلکی به معاونت های تکنیکی و مسلکی وزارت معارف محول شده تا در تهیه نصاب تعلیمی و کتب درسی و مواد تدریسی زمینه را فراهم نماید.

همچنان محترم نسیم اکبر رییس موسسه حرکت نیز در رابطه به چگونگی پروژه مذکور گفت: بازار کار در کشور عزیز ما اشد ضرورت به کارگران ماهر دارد که تعداد زیاد جوانان ما متاسفانه به شغل های ضروری مهارت های تکنیکی و مسلکی را که احتیاج عاجل در بخش انکشاف اقتصادی به آن محسوس است، ندارند و از سوی دیگر استخدام کارگران و کارکنان ماهر از کشور های خارج علاوه از مصارف گزاف آن ها تعداد جوانان بیکار ما را نیز افزایش می دهد.

شایان ذکر است که تطبیق پروژه متذکره علاوه بر این که زمینه اشتغال را برای فارغان فراهم می آورد تقاضای بازار کار را نیز برای بخش خصوصی مرفوع می سازد که در ختم آموزش های لازمه برای فارغان تصادیق فراغت معیاری مسلکی و حرفه ای به سطح بین المللی توزیع می گردد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.