دولت ایالتی پنجاب پاکستان از پذیرفتن کمکهای آمریکا تا زمان توقف کامل حمله پهپادها خودداری میکند.
«شهباز شریف» سروزیر دولت ایالتی پنجاب در گفتوگو با رسانهها در لاهور ابراز داشت: تا زمانی که آمریکا به نقض حریم هوایی پاکستان توسط پهپادها ادامه دهد از پذیرفتن کمکهای این کشور معذوریم.
آمریکا بخشی زیادی از بودجه آموزش و پرورش و وزارت بهداشت ایالت پنجاب را فراهم میکند.
با این حال، سر وزیر دولت ایالتی پنجاب به صورت رسمی دولت مرکزی را از تصمیم خود برای نپذیرفتن کمکهای آمریکا آگاه کرده است.
بعد از دولت ایالتی خیبرپختونخواه که با بستن مسیر ناتو جدیت خود را برای توقف حمله پهپادهای آمریکایی نشان داد، دولت ایالتی پنجاب بزرگترین و ثروتمندترین ایالت پاکستان نیز به مخالفان حملات پهپادهای آمریکایی پیوسته است.
تشکیل پرونده بر ضد آمریکا و سیا
در همین حال، «سلیمان آفریدی» مسئول امور حقوقی حزب «تحریک انصاف پاکستان» با ارائه دادخواستی به «هیئت تحقیق فدرال» بر ضد آمریکا و سیا تشکیل پرونده داد.
در این دادخواست با استناد به برخی شواهد و مدارک، حملات پهپادهای آمریکایی به خاک پاکستان یک اقدام غیرقانونی و ناقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشور عنوان شده است.
پس از ارائه این دادخواست، بازرس کل پلیس ایالت خیبرپختونخواه از نیروهای امنیتی این منطقه خواست تا بلافاصله اقدامات عملی را برای رسیدگی به این پرونده آغاز کنند.
این در حالی است که اعضای حزب تحریک انصاف پاکستان که حکومت ایالت خیبرپختونخواه را بر عهده دارند در اعتراض به این حملات، از اوایل این هفته با تجمع در مسیرهای تدارکاتی ناتو در ایالت خیبرپختونخواه مانع عبور کامیونهای تدارکاتی ناتو شدهاند.
علاوه بر این، شماری از نمایندگان مجلس این ایالت نیز روز گذشته با تجمع مقابل کنسولگری آمریکا در «پیشاور» درخواست چهار صفحهای خود بر ضد حملات پهپادها را به مقامات واشنگتن ارائه کردند.
مقامات این حزب همچنین اعلام کردهاند که بهزودی تظاهراتی مقابل ساختمان مجلس، کاخ نخستوزیری و نیز دفتر سازمان ملل در اسلامآباد برگزار میکنند.
تکاپوی دولت پاکستان برای حل موضوع پهپادها
در حال حاضر به نظر میرسد که جنبوجوش زیادی در دولت پاکستان برای حل موضوع حملات پهپادهای آمریکایی به راه افتاده است.
«مشاهدالله خان» معاون وزیر اطلاعرسانی حزب «مسلم لیگ نواز» که دولت مرکزی را در دست دارد در این زمینه گفت: احزاب سیاسی پاکستان برای مذاکره با طالبان به توافق رسیده بودند اما حمله پهپادهای آمریکایی روند صلح را تحت تأثیر قرار داد. وی افزود: تلاش برای حل مشکل مذاکره با طالبان دوباره آغاز شده اما باید بدانیم این موضوع فقط به یک دولت ایالتی مربوط نمیشود بلکه یک موضوع ملی است.
سناتور مشاهدالله خان معتقد است که دولت تمام توان خود را به کار گرفته تا با فشارهای سیاسی حمله پهپادهای آمریکایی را متوقف کند و بر خلاف گذشته دست به اقدامات عملی زده است اما باید دقت کرد که نمیتوان انتظار داشت این حملات در یک چشم به هم زدن متوقف شود.
مشاهدالله خان درباره اختلافنظر اعضای کابینه درباره توقف حمله پهپادها عنوان کرد: اختلاف نظر همیشه وجود دارد اما این اختلافات به قدری حاد نیست که نتوان به یک توافق کلی دست یافت.
سناتور «ظفرالله خان» نیز در این زمینه گفت: سیاست دولت در قبال حمله پهپادها بسیار واضح است و نواز شریف در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به وضوح مخالفت خود را با این حملات اعلام کرد. وی افزود: نباید درباره توقف حمله پهپادها احساساتی تصمیم بگیریم بلکه اتخاذ راهحل مناسب در این زمینه فقط بعد از مشاوره زیاد امکانپذیر خواهد بود.
به گفته ظفرالله خان، هیچکس با ادامه حمله پهپادهای آمریکایی موافق نیست و در بین اعضای حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف نیز اختلاف نظری در این زمینه وجود ندارد و نظر اعضای حزب همان نظر نواز شریف است.