امنیت انتخابات، ناشی از تعامل طالبان با امریکا بوده است

وحید مژده در این باره می گوید که آقای حمید گل با این اظهارات اش می خواهد بگوید که یک نوع سازش و تعامل میان طالبان و امریکا قبل از برگزاری انتخابات صورت گرفته است. یک نوع سازش میان امریکا و طالبان قبل از برگزاری انتخابات صورت گرفت تا توانایی و قوت نیروهای افغان برجسته ساخته شود.

در نتیجه ی سازش امریکا و طالبان در انتخابات گذشته افغانستان، صحنه سازی برای قوی نشان دادن نیروهای افغان صورت گرفته تا زمینه خروج آمریکایی ها از افغانستان مساعد گردد.
وحید مژده آگاه مسایل سیاسی در مصاحبه ای با خبرگزاری جمهور در مورد اظهارات اخیر ژنرال حمید گل رییس اسبق استخبارات پاکستان می گوید: مسایلی را ژنرال حمید گل مطرح کرده قابل تامل است.
گفتنی است که ژنرال حمید گل رییس اسبق استخبارات پاکستان روز گذشته در مصاحبه با یکی از تلویزیون های خصوصی پاکستان گفته است که طالبان نمی خواستند تا انتخابات افغانستان را مختل سازند؛ ورنه آنان توانایی این را داشتند تا انتخابات را حتا در کابل به چالش بکشند.
ژنرال حمید گل همچنین اظهار داشته است که بعد از خروج آمریکا، طالبان روی قدرت خواهند آمد و حکومت اسلامی شان را دوباره تاسیس خواهند کرد.
وحید مژده در این باره به خبرگزاری جمهور می گوید که آقای حمید گل با این اظهارات اش می خواهد بگوید که یک نوع سازش و تعامل میان طالبان و امریکا قبل از برگزاری انتخابات صورت گرفته است.
آقای مژده تصریح نمود: " آقای حمید گل می خواهد به این موضوع تاکید کند که انتخابات گذشته افغانستان در حقیقت یک نوع صحنه سازی شد که نیروهای افغان را قوی نشان بدهد و به این ترتیب، امریکایی ها برای خروج خود از افغانستان یک بهانه پیدا کنند".
وی افزود: " امریکایی ها می خواهند از افغانستان خارج شوند. حال در جست و جوی بهانه هستند در مذاکراتی که با طالبان داشتند؛ به نظر می رسد که خود آقای حمید گل نیز در جریان برخی از همین مذاکرات بوده باشد. در آن مذاکرات طالبان قبول کردند که پروسه انتخابات را مختل نخواهند ساخت".
به گفته ی این آگاه مسایل سیاسی؛ مسایلی که آقای حمید گل مطرح نموده قابل تامل است؛ چرا که در بعضی ولسوالی هایی که طالبان در آنجا قدرت داشتند و انتخابات در آن جا برگزار نشده؛ باشندگان آن ولسوالی ها با رفتن به مناطق دیگر رای دادند و طالبان هیچ گونه مزاحمتی برای آنان ایجاد نکرده است.
وی همچنین بیان داشت که آقای حمید گل، بر اساس معلومات و رابطه ای که با استخبارات جهان دارد؛ به این باور است که هر کسی در نتیجه ی انتخابات به قدرت برسد؛ قرار داد امنیتی را امضا نخواهد کرد.
آقای مژده خاطر نشان ساخت: " سازشی میان امریکا و طالبان قبل از انتخابات صورت گرفته تا قوت نیروهای افغان قوی جلوه داده شود و بدین ترتیب، امریکایی ها بگویند که اگر قراردادی هم امضا نشود؛ امریکایی ها می توانند از افغانستان خارج شوند و نگرانی به وجود نمی آید تا مردم امریکا هم به این فکر شوند که نیروهای افغان قوی هستند و توانایی دفاع از کشورشان را دارند و ضرورتی به حضور دوامدار آنان نیست. فقط وظیفه نظامیان آنان آموزش نیروهای افغان باشد".
اما نورالحق علومی آگاه مسایل سیاسی و نظامی این گفته های رییس اسبق استخبارات پاکستان را بی اساس و نادرست می خواند.
آقای علومی بیان داشت که طالبان و حامیان آن تلاش و کوشش زیادی نمودند تا پروسه ی انتخابات را مختل و یا هم صدمات جدی به آن وارد سازند؛ اما موفق به این کار نشدند.
به گفته ی وی؛ دستگیری صدها تروریست و هراس افکن، کشف و خنثا سازی صدها کیلوگرم مواد انفجاری و جلوگیری از صدها حمله ی تروریستی توسط نیروهای امنیتی، نشان دهنده تلاش زیاد طالبان و حامیان آن برای مختل ساختن انتخابات بوده است.
به باور آقای علومی؛ آی اس آی پاکستان با تمامی برنامه های شومی که برای مختل ساختن انتخابات داشت؛ در مقابل اراده قوی مردم افغانستان شکست خورده و حال با این اظهار نظرات نادرست، به دنبال توجیه شکست شان هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.