رابطه داکتر عبدالله با پاکستان چگونه خواهد بود؟

من از زمان اخراج نیروهای شوروی در حال خدمت به مردم هستم و نمی‌توانم بدون در نظر گرفتن مصالح کشور درباره ارتباط بین کابل و اسلام‌آباد تصمیم‌گیری کنم

 نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری در خصوص آینده روابط کابل با اسلام آباد درصورت پیروزی تصریح کرد: نمی‌توان بدون در نظر گرفتن مصلحت‌ها درباره نحوه ارتباط بین دو کشور تصمیم گرفت.

محترم عبد‌الله خاطر نشان کرد: از سال 2001 عضو دولت و اپوزیسیون بوده‌ام بنابراین پس از دریافت سمت ریاست جمهوری قادر به ایجاد اصلاحات و تغییر در نظام هستم. همچنین اگر لازم باشد می‌توان از سیاستمداران و رهبران سابق مانند کرزی برای بهتر اداره کردن کشور استفاده کرد.

این مبهم گویی داکتر عبدالله درباره رابطه با پاکستان و همچنین استفاده از تجارب کرزی در دولت آینده، در حالی مطرح می شود که حقیقت نیتهای مقامات اسلام آباد بر همگان واضح و روشن است که این همسایه هرگز نمی خواهد افغانستان روی آرامش و ثبات را ببیند چرا که منافعش در خطر می افتد.

طی تمام این سالهای اخیر این پاکستان بوده که با حمایت از گروه های افراطی به ویژه طالبان باعث تداوم حضور خارجی ها و ایجاد بی ثباتی و ناامنی در کشور ما شده است. این موضوع به حدی روشن و واضح است که حتی علمای دینی پاکستان نیز به آن معترف هستند.

روز گذشته علمای اهل سنت پاکستان با برگزاری همایش «لبیک یا رسول الله و دفاع از اهل تسنن» در شهر حیدر آباد واقع در ایالت سند ضمن اعتراض به اقدامات تروریستی جریان‌های تکفیری، خواستار برخورد قاطع دولت و ارتش پاکستان با گروههای مسلح بویژه شبه‌نظامیان طالبان شدند.

علمای اهل سنت، تلاش دولت پاکستان برای صلح با طالبان را بی‌فایده دانسته و از ارتش این کشور خواستند تمام امکانات خود را برای سرکوبی شبه نظامیان به کار گیرد.

یکی از علمای اهل سنت در پاکستان گفت: تفکر طالبان، تفکر تروریستی و اساس آن کشتن انسان‌های بی‌گناه است بنابراین دولت و ارتش بایستی، گروه‌های وابسته به طالبان را ریشه‌کن کنند. «سپاه صحابه» پاکستان نام اهل «سنت و جماعت» را برای خود برگزیده و سعی دارد از این طریق افکار عمومی مردم را منحرف و اهل تسنن را بدنام کنند.

وی افزود: شعار اهل سنت پاکستان «یا رسول الله» است اما سپاه صحابه و گروه‌های وابسته به جریان افراط این شعار را قبول ندارند و حساسیت زیادی روی کلمه «یا» که برای احترام به پیامبر بکار برده می‌شود؛ دارند و این کلمه را مختص به خدا می‌دانند با توجه به این موضوع اقدامات این گروه‌ها ارتباطی با اهل سنت ندارد.

این دیدگاه علمای پاکستان درباره دولت اسلام آباد و طالبان افراطی حاضر در منطقه است، حال باید دید دیدگاه عالی جنابان داکتر عبدالله و اشرف غنی درباره این برادران ناراضی و این همسایه دلسوز چیست تا مردم افغانستان نیز تکلیف خود را بدانند که قرار است زیر سایه چه حکومتی روزگار بگذرانند؟


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.