بوکو حرام های افغانستان...

وقتی که اعلام می شود گروه بوکو حرام در نیجریه بیش از دو صد تن از دختران مدرسه را اختطاف کرده است و رهبر این گروه بی رحم اعلام می کند که آنها کنیزان ما هستند و می خواهیم این دختران را به فروش برسانیم.

این مساله وجدان انسانیت را تکان می دهد. بیشترین ابراز انزجار در جهان اسلام صورت گرفته است زیرا این مساله از خود دلیل دارد و آن اینکه این گروه بیرحم، کارش را به نام اسلام انجام داده است.

اسلام آیین و اعتقاد میلیون ها مسلمان در سراسر عالم است. ما نمی دانیم که دیدگاه سیاسی بوکو حرام در مورد اداره کشور چیست؟ ولی کاری که کرده ارتباط به تعلیمات و آموزش می گیرد. آنها گفته اند که آموزش های غربی حرام است و علم را از آن غرب می دانند. در حالی که علم و دانش بشری در غرب و شرق عالم ، تعلیم داده می شود و اختصاص به جغرافیای خاصی ندارد.

علم مرز ناشناس است. اینکه گروه بوکوحرام تعلیمات را تحریم کرده است دقیقا دانش بشری را تحریم نموده است. غرب برای کسی آموزش های دینی نمی دهد و کاری به تعلیمات دینی از هیچ آیینی ندارد. تعلیماتی که بوکو حرام تحریم کرده و دختران مردم را دزدیده است، درست علوم و تکنولوژی و ریاضیات، فیزیک و... است. حوزه های دیگر هم وضعی بهتر از این را ندارد. آنها اگر روزی به قدرت برسند نظام سیاسی شان امارت از نوع بوکو حرام های افغانستانی و شاید هم خیلی خشن و بیرحمانه تر باشد.

دموکراسی و نظام مردم سالاری برای گروهای ازنوع بوکو حرام معنی ندارد. این جماعت ها با سیستم های دیگری کار می کنند. بیرحمی و خونریزی از مشخصات بارز این گروها می باشد. در افغانستان مکتب به آتش کشیده شد و فرزندان مردم را سم خوراندند و اگر در توان شان باشد عین بوکو حرام ها فرزندان مردم را اختطاف خواهند کرد. بوکو حرام اعلام داشته است که دختران مظلوم را به فروش می رسانند، اولاد مردم را کنیز خود می دانند. شباهت عملیات رفتاری طالبان، بوکو حرام های افغانستان با دموکراسی و حکومت مردم سالاری مخالف هستند.

مردم افغانستان انتخابات پرشوری را راه انداختند و در شانزدهم حمل حماسه آفریدند. نتیجه آرا مردم روی میز دو کمیسیون قراردارد احتمالا انتخابات در دور اول به ثمر می رسد و پیروز انتخابات توسط کمیسیون انتخابات اعلام می شود. گرچه صحبت از دور دوم حالا پیش از وقت است اما اگر چنانچه امر نتخابات به دور دو هم منتقل شود بازهم نظام مردم سالاری و دموکراسی حکم می کند که انتخابات در موقع و زمانش برگزار شود که می شود زیرا هیچ گزینه ای جز انتخابات را نداریم دموکراسی یعنی همین که نظام سیاسی با آرای مردم روشن می شود. این یک شیوه زندگی و مدیریریتی در نظام های مردم سالار می باشد.

درست در همین لحظات است که بوکوحرام های افغانستانی، اعلامیه صادر کرده و جنگ های خونینی را در ولایات کشور راه انداخته است. البته گزارش های جنگی نشان می دهد که حملات بهاری طالبان تماما شکست خورده است و مهاجمان دراین ولایات کشته و زخمی و اسیر شده اند. یک افسر جوان بنام ارسلا حیدری در اردوی ملی نامه ای نوشته است و سخن از پیروزی اردوی ملی در جنگ با طالبان، بوکوحرام های افغانستان با این مضمون نوشته است:
انشاالله ما منحیث یک منسوب اردوی ملی افغانستان عزیز این بیانیه طالبان را بی اساس خوانده و در برابر طالبان حملات مان را آغاز کرده ایم چنانچه در همین چند روز شاهد دستاوردهای زیادی بوده ایم.

همچنان ما منسوبین اردوی ملی در نقاط مختلف کشور عملیات های زیادی را تحت نام های مختلف به راه انداخته و در برابر طالبان می جنگیم. ما به مردم افغانستان اطمینان داده می توانیم که نیروهای اردوی ملی شان برابر طالبان ایستادگی کرده می توانند.

در این نامه، عزم راسخ افسران و سربازان شجاع اردوی ملی در برابر تبهکارران را می خوانیم. نظام دموکراسی و نو پای افغانستان، هزینه های کلانی لازم دارد. اردو و پولیس افغانستان نقش بارزی برای نهادینه کردن دموکراسی را داشته اند. برگزاری انتخابات 16 حمل 93 بدون همکاری و جان فشانی اردو و پولیس غیرممکن بود. در جریان انتخابات نشان داده شد که بوکو حرام های افغانستانی در برابر اردوی چیزی نیست. امنیت انتخابات را به بهترین صورت تامین کردند. بو کو حرام ها اعلامیه داده بودند که جریان انتخابات را با حملات شان مختل می کنند و نمی گذارند که مردم در پای صندوقهای رای حضور پیدا نمایند آنها با شدید ترین لحنی مردم را تهدید کرد اما مردم با شور هیجان به پای صندوقهای رای در شانزده حمل 93 حاضر شدند ورای شان را به نامزدان مورد نظرشان دادند. حالا رای مردم روی میزهای دو کمیسیون گذاشته شده است امیدوارهستیم که انتخابات به بهترین صورت متضمن انتقال قدرت سیاسی در افغانستان شود.

دو مولفه اساسی برای ناکامی بوکو حرامهای افغانستانی را داشتیم یکی اراده و عزم مردم و دیگری فداکاری اردو و پولیس و نیروهای امنیتی. این دو مولفه مکمل پیروزی انتخابات 93 شد و بوکو حرام ها را ناکام گذاشت. توضیح مساله این است اگر چنانچه مردم به دموکراسی و نظام مردم سالاری اعتقاد نمی داشتند و یا از تهیدید های بوکو حرام های افغانستانی می ترسیدند در این صورت بدون شک انتخابات ناکام می ماند و بوکو حرام ها به هدف خود رسیده بودند اما مردم با عزم آهنین تهدید های طالبان را نادیده گرفتند و با شور هیجان بی نظیری به پای صندوق های رای حاضر شدند و رای شان را برا ی استقرار دموکراسی و نهادینه سازی را دادند.

حضور و مشارکت مردم حیرت جهانی را برانگیخت. معتبرین سیاست مداران دنیا از حضور با شکوه مردم افغانستان در پای صندوق های رای با احترام زیادی یاد کردند. ادبیات بکار گرفته شده در انتخابات افغانستان، ابتکاری و ابداعی بود و این دلیلی بود که خواست مردم افغانستان یک خواست انسانی است مردم باخون خود و بریده شدن انگشت خود دموکراسی و نظام مردم سالاری را بیمه می کنند. دموکراسی روش زندگی سیاسی است این شیوه در جامعه سنتی افغانستان باید نهادینه شود و یگانه قدرتی که می تواند دموکراسی را نهادینه و استوار نماید، قدرت و اراده مردم است. خوب به یاد داریم که در آستانه انتخابات و در هنگام مبارزات انتخاباتی به دلیل امنیت و شرایط اقلیمی تحلیلگران حضور و مشارکت مردم را با تردید ارزیابی می کردند ولی مردم حضور شور انگیزی داشتند و رای دادند. مشارکت مردم اصلی ترین دلیل ناکامی بوکو حرام های افغانستانی در شانزدهم حمل 93 شد.

در کنار این مساله مولفه دوم بالاترین اهمیت را داشت. اگر چناچه عنصر و فاعل دومی را نمی داشتیم دراین صورت برگزاری انتخابات ناقص و همراه با خونریزی های زیادی می شد و بوکو حرام های افغانستانی به هدف خود دست یافته بود. مولفه دوم نیروهای امنیتی و نظامی اردو و پولیس افغانستان هستند. مردم و اردو، دو بال افتخار آفرین مرغ انتخابات شد. انتخابات عقاب آزادی است این عقاب در اوج آسمانهای عزت در شانزدهم حمل باید به پرواز درمی آمد و سراسر ملک افغانستان را در می نوردید، این عروج در صورت ممکن بود که عقاب با دو بال مردم و اردو، باید پرواز می کرد که کرد. انتخابات با موفقیت بی نظیر در سایه حماسه مردمی و نیروهای امنیتی برگزار شد و این شد که بوکوحرام های افغانستانی ناکام شد. اینها دلایل انکار ناپذیر موفقیت مردم و شکست دشمنان مردم است.

تقابل نیروهای بوکوحرام در نجیریه، با مردم و حکومت منتخب آن کشور، برمی گردد به دیدگاه حکومت و مردم خواست شان این است که همه قومیت ها و ملیتهای ساکن در نیجریه، در فضای تساهل و رعایت حقوق شهروندی زندگی نمایند و نوع نظام شان براساس دموکراسی و مردم سالاری باشد اما بوکو حرامها بارها اعلامیه دادند که نمی گذارند مردم به پای صندوقهای رای بروند. چرا؟ پاسخ این مساله برمی گردد به نوع نگاه بوکو حرام در نیجریه. آنها اعتقاد دارند که دموکراسی ساینس و تکنولوژی، فنون های غربی است اصلا معنای بوکو همان وضع حرمت تعلیمات است آنها آموزش های علمی را غربی می دانند و حرام. دوصد دختر معصوم دانش آموز بودند آنها در سنگرهای جنگ با لشکر شیاطین بوکو حرام نبودند دختران در سنگر دانش و درس های شان را می خواندند و حالا توسط بوکوحرام اسیر و قراراست که به عنوان کنیز فروخته شوند. اگر بتواند این کار را خواهد کرد.

همان گونه که اشاره کردم، نوع عملیات رفتاری بو کو حرام در نیجریه و طالبان در افغانستان، یکی است در عمق ایده ها و اعتقادات شان اگر برویم خواهیم دید، قرایت بوکوحرام ها در دو سرزمین افغانستان و نیجریه و در هرجای که حضور دارند یکی می باشند. خواست شان با خواست مدنی و انسانی متضاد از نوع آب و آتش هستند. آنها با انتخابات، با آموزش زنان و دختران، با آثار تاریخی و بشری و.. دشمن هستند اگر بتوانند و دست شان برسند همه را خاک و خاکستر خواهند کرد مجسمه های بامیان قربانی همین دیدگاه جاهلانه شد. بو کو حرام های افغانستان می خواستند که انتخابات را درهم بکوبند اما نتوانستند و حالا هم کمر بسته اند که انتخابات اگر به دور دو برود را درهم بکوبند. بیانیه جنگی شان را صادرکرده و می جنگند ولی به دلیل اینکه خواسته های شان بی نهایت ترسناک و ظالمانه است کسی فکر نمی کند که بوکوحرامهای افغانستانی درکارشان موفق شوند چنانچه بوکو حرام های نیجریه با عمل شان، گورشان را کنده اند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.