برگ جدیدی در سیاست روز عراق

پایگاه خبری " نیو ایسترن آوت لووک " در مقاله‌ای به قلم ویکتور میخین می‌نویسد ، تغییرات عمده در رده‌های سیاسی و مقامات ارشد عراقی - اعم از رئیس جمهور ، نخست وزیر و رئیس مجلس - اختلاف نظر و برداشت‌های متفاوتی را در بین کارشناسان مسائل خاورمیانه به دنبال داشته است .

در این مورد سوالات مهمی مطرح می‌باشد که بایستی به آنها جواب قانع کننده‌ای ارائه گردد ؛ اعم از اینکه چه کسی از این تحولات سیاسی سود می‌برد ؟ و چه کسی علاقه‌مند به این تغییرات سیاسی بوده است ؟ و از همه مهمتر اینکه آیا مقامات جدید قادر به نجات کشور از فروپاشی کلی و مقابله با تهدید اصلی تروریستی داعش خواهند بود ؟


لازم به ذکر است که پاسخ‌ها براساس دیدگاه افراد و طرف‌های درگیر در این تحولات متفاوت خواهند بود .


کاملا روشن است که جناح‌های مختلف و قبایل این کشور ، تا حدی زیادی با تعادل جدید قوا و انتصاب مقامات جدید که مطابق با قانون اساسی عراق انتخاب شده‌اند ، رضایت نسبی دارند .


کردها نیز اخیرا از تلاش خود برای استقلال و تاسیس دولت مستقل کوتاه آمده‌اند . سخنگوی جدید مجلس عراق که نماینده سنی‌ها می‌باشد ، در مورد کابینه آینده وزیران و اسامی که برای تصویب مجلس باید توسط نخست وزیر جدید شیعه پیشنهاد شود ، در رسانه‌ها حضور فعال دارد .


و با این حال ، همه نگاه‌ها و تحولات آینده عراق ، به نخست وزیر جدید عراق، حیدر العبادی و نحوه ترکیب دولت جدید است و انتظار می‌رود این بار گزینش افراد در مقایسه با عملکرد نخست وزیر سابق عراق نوری المالکی متعادل‌تر باشد .


لازم به ذکر است که العبادی تا همین اواخر مورد تائید واشنگتن نیز بوده است .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.