یک سازمان عراقی غیردولتی، روز یکشنبه (دیروز) با انتشار گزارش سالیانهاش درباره نقض حقوق بشر در عراق هشدار داد و نوشت: حوادث خشونتبار در سال 2014، 50 هزار قربانی در عراق برجای گذاشت.
بر اساس گزارش کمپین ملی ثبت کننده انفجارهای تروریستی در عراق که مقر آن در بغداد است، سال 2014 شاهد نقضهای بیسابقه حقوق بشر در برخی شهرهای عراقی بود. سقوط موصل در شمال بغداد و اشغال آن به دست گروههای جنایتکار آغاز سریال تجاوزها و کشتارهای جمعی در حق شهروندان عراقی به ویژه اقلیتهای دینی و مذهبی بود.
بنا بر این گزارش، تروریستها آشکارا افراد را به دلیل هویت و اعتقادات دینی و مذهبی هدف قرار دادند و حتی از برخی قربانیان پیش از کشته شدن، از گرایشهای دینی و مذهبیشان سوال میشدند. درست مانند آنچه در دو کشتار «اسپایکر» و زندان «بادوش» رخ داد.
در این گزارش آمده است که تروریستها برخی روستاها را به طور کامل از بین برده و در آنها مرتکب کشتارهای جمعی شدهاند مانند آنچه در «بشیر» و «طوز خورماتو» و روستاهای «براوجلی»، «جرداغلین»، «وقرناز» و «شاه سیوان» (با اکثریت ترکمانی) روی داد. همچنین در منطقه سنجار موصل نیز وحشیانهترین کشتار جمعی عراق روی داد و طی آن نزدیک به 6 هزار نفر کشته، زخمی یا آواره شدند.
«محمد شفیق» عضو این کمپین به خبرنگار خبرگزاری «آناتولی» گفت: این کمپین طی سال 2014، 50 هزار قربانی خشونتهای عراق از کشته گرفته تا زخمی و مفقود ثبت کرده است.
وی افزود: آنچه در سال 2014 برای عراق روی داد از زمان نسلکشی سال 1994 در «روآندا» در جهان ار نظر جنایت بشری بیسابقه بوده است. اما متاسفانه طرفهای رسمی در دولت عراق به دلیل آنکه اصل شفافیت در اطلاعرسانی را رعایت نمیکنند، به طور مشخص شمار دقیق زخمیها، کشتهها و مفقودان را اعلام نمیکنند.
نسلکشی رواندا در سال 1994 به دنبال سقوط هواپیمای حامل «جونال هابیا ریمانا» رئیس جمهور وقت رواندا در نزدیکی کیگالی پایتخت این کشور به وقوع پیوست. «قوم هوتو» این عمل را به «قوم توتسی» نسبت داد. همین امر در جامعه بیحکومت، آغاز درگیریهای شدید میان این دو قوم شد. در جریان نسلکشی سال 1994 روآندا که از آن تحت عنوان تاریکترین فاجعه انسانی نیمسده گذشته یاد میشود، علاوه بر کشتهشدن 800 هزار مرد، زن و کودک، به 200 تا 500 هزار زن تجاوز جنسی شد.