انتقاد دهلی از ناکارآمدی شورای امنیت سازمان ملل متحد

رسانه های هند و جهان، نماینده دائم هند در سازمان ملل متحد، آسوک موکرجی (Asoke Mukerji) ضمن انتقاد شدید از عملکرد شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان رکن اصلی این سازمان در مبارزه با تروریسم و ناتوانی آن در بهره گیری از عملیات حفظ صلح در تضمین صلح و امنیت بین المللی، خاطر نشان ساخت این ناکارآمدی، هزینه های هنگفتی بر تمامی کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه وارد می نماید.

آسوک موکرجی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با انتقاد از گزارش سالانه شورای امنیت ذعان نمود که این گزارش به این سوال که چرا رکن اصلی و مسئول در سازمان ملل متحد برای حفظ صلح و امنیت بین المللی به جهان اجازه می دهد تا در سراشیبی خشونت و خصومت قرار گیرد پاسخی ارائه نمی دهد. وی افزود چرا بایستی بیش از 60 میلیون نفر در جهان قربانی اینگونه بحران ها باشند؟! چرا بایستی جهان شاهد پناهندگان اینگونه بحران ها باشد؟! نماینده دائم هند تصریح کرد ما در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پاسخی برای این پرسش ها دریافت ننموده ایم. اینگونه وقایع سبب کاهش چشمگیر اعتبار شورای امنیت سازمان ملل متحد می گردد. شورای امنیت توان درک و حل چالش های اقتصادی و اجتماعی پیش رو به ویژه برای کشورهای درحال توسعه را که باعث به خطر افتادن صلح و امنیت بین المللی می شود ندارد، به ویژه اکنون که در مرحله اجرای دستورالعمل سال 2030 با هدف ریشه کن نمودن فقر هستیم. این شورا نتوانسته است کشورها را به اجرای مصوبات و تصمیمات خود در زمینه مبارزه باتروریسم وادار نماید. وی خاطرنشان کرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد حتی نتوانسته تصمیم گیری مناسب برای مقابله با تروریسم اتخاذ کند.
نماینده دائم هند در سازمان ملل با بیان اینکه هند بارها ازشورای امنیت خواسته است که درباره اقدامات تروریستی تحقیق و تروریست ها را تحت تعقیب قراردهد اذعان داشت دهلی نو بارها خواستار تحت تعقیب قرار دادن افرادی که به حافظان صلح حمله می کنند شده است ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.شکست عملیات حفظ صلح سازمان ملل درآفریقا کاملا مشهود است به گونه ای که هیچ یک از این عملیات ها تاکنون با موفقیت به پایان نرسیده است. شورای امنیت سازمان ملل از حافظان برای برقراری صلح پایدار استفاده نمی نماید. وی یکی ازدلایل ناکامی ماموریت های حفظ صلح درافریقا را عدم حضور نماینده این قاره درشورای امنیت سازمان ملل می داند و خاطرنشان کرد درصورتی که افریقا نماینده دائمی درشورای امنیت داشته باشد بسیاری از مشکلات رفع می شود.
موکرجی ضمن تاکید برافزایش اعضای دایم این شورا ادامه داد افزایش عضویت های کوتاه مدت یا تقسیم بندی کرسی های بلند مدت چرخشی، معضلی را برطرف نمی نماید. وی تلاش نکردن شورای امنیت سازمان ملل برای پایان دادن به بحران ها از طریق مذاکرات صلح را از دیگر مشکلات این شورا دانست وتصریح نمود هم اکنون انگیزه مذاکرات سیاسی برای حل بحران ها در خارج از شورا بیشتر شده است که نمونه آن سوریه، سودان جنوبی و اوکراین است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.