دستاورد های سفر نریندر مودی به انگلیس

بنا به گزارش ایندین اکسپرس نریندر مودی، نخست وزیر هند، برای دیداری رسمی به مدت سه روز به لندن سفر کرد و با همتای انگلیسی خود دیوید کامرون، الیزابت دوم ملکه انگلستان و دیگر مقامات سیاسی و اقتصادی بریتانیا ملاقات نمود.

در جریان سفر سه روزه به لندن، نریندر مودی با همتای انگلیسی خود دیوید کامرون و سایر مقامات سیاسی و اقتصادی بریتانیا دیدار نموده و درباره موضوعاتی از قبیل انتقال فن آروی در حوزه دفاعی، مقابله با گروه های تروریستی، امنیت سایبری برای مقابله با پورنوگرافی آنلاین کودکان وانعقاد قراردادهای بزرگ تجاری-بازرگانی به بحث و تبادل نظر پرداخت.در روز پنجشنبه بیانیه مشترکی در حوزه دفاع و امنیت حاصل دیدار نریندر مودی  و دیوید کامرون  بود. همچنین طرفین مدت زمان زیادی را در محل پارلمان انگلیس صرف مذاکره درباره تروریسم نمودند. این اولین بار است که صراحتاً بیانیه مشترکی در خصوص موضوعاتی از قبیل لشکر طیبه، حزب المجاهدین و شبکه حقانی مطرح شده و مابین دو کشور به امضا می رسد علاوه بر این، به همکاری های دوجانبه در زمینه اخلال در حمایت های مالی و تاکتیکی شبکه های تروریستی از جمله داعش و القاعده نیز اشاره شد. مقامات هندی در مصاحبه با ایندین اکسپرس تصریح نمودند که این بیانیه یک گام رو به جلو می تواند باشد. بر اساس این بیانیه مشترک هند و انگلیس متذکر شدند که در برابر تمامی گروه های تروریستی با همه اشکال و ظواهر متعدد، متّحد شوند و از تشکیل یک کنوا نسیون جامع مقابله با تروریسم بین المللی حمایت کنند.
در بیانیه مشترک دو کشور آمده است: دو کشور به همکاری های دوجانبه در راستای مختل نمودن تمامی حمایت های مالی و تاکتیکی از شبکه های تروریستی نظیر داعش ، القاعده، لشکر طیبه، حزب المجاهدین،حقانی و گروه های مرتبط با آنها ادامه خواهند داد.  در سفر دیوید کامرون به هند در سال 2013 نیز بدون قید کردن نام گروه تروریستی خاصی، توافق شد که تمامی شبکه های تروریستی در هر جایی که هستند باید از بین بروند.
همچنین دو کشور درخصوص عاملان حملات تروریستی بمبئی در سال 2008  و  محاکمه آنها را از پاکستان مطالبه خواهند کرد. کامرون خاطر نشان ساخت: به خاطر وجود عاملان تروریستی؛ هندی ها در خیابان های بمبئی و ما در خیابان های لندن در معرض خطر هستیم؛ بنابراین همگی باید با این گروه های تروریستی و فعالیت های افراط گرایانه اسلامی که در حال آسیب زدن به همه کشورهای جهان است برخورد جدی داشته باشیم.
همچنین دو نخست وزیر توافق کردند که دولت هایشان در راستای حمایت از برنامه " هند را بسازیم" در زمینه پروژه های دفاعی بومی با یکدیگر همکاری کنند. موضوع امنیت سایبری نیز به عنوان یک اولویت در سفر مودی مطرح شد و در قالب بیانیه مشترک دو کشور توافق نمودند؛ بستری برای آموزش و پرورش متخصصان امنیت سایبری در سطح استانداردهای جهانی در کشور هایشان مهیا نمایند.
 طرح خرید هواپیماهای «هاوک» از شرکت «بی ای ئی سیستمز» یکی از مهمترین برنامه های تجاری این سفر بود. پیش بینی می شود قراردادهایی جمعاً به ارزش ۹ میلیارد پوند بین طرفین به امضاء برسد. همچنین قرارداد همکاری هسته‌ای مابین نریندر مودی و دیوید کامرون به امضا رسید  و مودی در بیانیه‌ای مشترک با حضور کامرون به خبرنگاران اذعان داشت: قرارداد همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای درواقع نشانه‌ای از اعتماد و اطمینان دو طرفه است. دو طرف همچنین از ادامه مذاکرات برای همکاری دو جانبه هسته‌ای و دستیابی به یک تفاهم‌نامه هسته‌ای مشترک میان انگلیس و دپارتمان انرژی اتمی هند در زمینه تعلیم،‌ آموزش و نیز تبادل تجربیات دو طرفه در بخش انرژی هسته‌ای استقبال کردند.
سازمان انرژی انگلیس اعلام کرده است قرارداد هسته‌ای صلح‌آمیز میان دو طرف نشان‌دهنده رابطه رو به رشد دو طرف در این بخش است. این سازمان همچنین اعلام نموده است که این قرارداد شامل توسعه،‌ تحقیق و استفاده از انرژی پاک مثل انرژی هسته‌ای و استفاده از منابع تولید انرژی تجدیدپذیر است.
مودی با تأکید بر این نکته که امضای قرارداد صلح‌آمیز هسته‌ای نشان دهنده اعتماد دو طرفه است، افزود  این قراداد باعث کاهش تولید آلاینده‌های کربنی و افزایش ایمنی و امنیت هسته‌ای در جهان خواهد شد. وی تصریح نمود انرژی هسته‌ای یک بخش بسیار مهم است که دارای فرصت‌های گسترده و بی‌شماری است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.