همزمان با عملیات مذکوزنواز شریف، صدراعظم پاکستان، اعلام کرد که کشورش دیگر میان طالبان "خوب و بد" و سایر گروه های هراس افکن تفکیکی قائل نخواهد شد. در این گزارش آمده است " اگرچه افغانستان این عملیات پاکستان را محتاطانه مورد استقبال قرار داد، و آقای غنی با انتقاد از پاکستان مقامات آن کشور را به دست داشتن در ناآرامی های افغانستان متهم کرده است". از سوی دیگر مقامات عالی رتبۀ پاکستان از جمله سرتاج عزیز، مشاور امنیت ملی و روابط خارجی صدراعظم آن کشور، ادعا می کند که کشورش خود قربانی خشونت های مرگبار افراطیان بوده است و به همین دلیل، مبارزۀ پاکستان در برابر دهشت افگنان ادامه دارد. آقای عزیز گفته است که از آغاز حکومت نواز شریف، ۲۰ هزار تروریست در آن کشور کشته و دستگیر شدهاند.در کنار مقامات فعلی افغانستان، مقامات حکومت پیشین افغانستان مانند محمد عمر داودزی، وزیر کشور حکومت حامد کرزی، روز دو شنبه(18 آبان) در اظهارات خود در مرکز تحقیقاتی کارنیگی مستقر در واشنگتن، عملیات "ضرب عضب" را تلاشی برای تامین منافع پاکستان عنوان کرد، نه مبارزۀ واقعی با تروریست. آقای داوودزی ادعا می کند که هدف اصلی پاکستان از عملیات ضرب عضب، سوق تندروان از پاکستان به داخل افغانستان بوده و پاکستان میکوشد تا به جامعه بین المللی بگوید که تروریستها در افغانستان هستند نه در پاکستان. در این راستا جان کمپبل، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان، نیز در اظهاراتی (ماه اکتبر) در کنگره ایالات متحده گفت که شبکه حقانی در پاکستان همچنان فعالیت میکند. وی گفت "شبکه حقانی که در پاکستان مستقر است و از آنجا عملیات خود را سازماندهی می کند، بزرگترین تهدید برای نیروهای ائتلاف است. این گروه برای القاعده تسهیلات فراهم می کند". علاوه بر آن، بر اساس آخرین گزارش وزارت دفاع امریکا ، شورشیان افغان همچنان در پاکستان پناهگاههای امنی دارند و اسلام آباد از طریق همین شورشیان، جنگ نیابتی در افغانستان را رهبری می کند تا در برابر نفوذ هند در افغانستان، موازنه ایجاد کند.
تحلیلگرانی چون لیزا کورتیس، از بنیاد پژوهشی هِریتیج واشنگتن، با دیدگاه مقامات افغان، ناتو و امریکایی موافق بوده و میگوید که پاکستان میان گروه های تروریستی تفکیک قایل است.
احمد سعیدی، دیپلمات پیشین افغانستان در پاکستان، معتقد است که قربانیان عملیات ارتش پاکستان تروریستهای طالب نیستند، بلکه اکثر آنان بزرگان قومی، شخصیتهای بانفوذ و آزادیخواهان طرفدار پشتونیزم و مخالف اطاعت از پنجابیها هستند و البته گروهی از طالبانی مخالف آی اس ای نیز در میان قربانیان قرار میگیرند. به نظر مقامات امریکایی و آگاهان، طالبان افغان و شبکۀ حقانی، از بیشترین حمایت آی اس آی برخوردارند. مقامات امنیتی افغان مثل محمد حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور افغانستان در مصاحبۀ با تلویزیون 1 در کابل گفت که اکثر تندروان داعش در استان ننگرهار را پاکستانی ها تشکیل می دهند.آقای اتمر گفت: "هشتاد در صد داعش در استان ننگرهار، پاکستانی هستند. این سوالی است که باید پاسخ داده شود." اما جِسن کمپبل، پژوهشگر مرکز رند کارپوریشن واشنگتن بر این باور است که پاکستان در مقایسه با سایر گروه های تندرو، طالبان را ترجیح می دهد، زیرا اسلام آباد با این گروه همکاری طولانی دارد.