پیکار با طالبان در فصل زمستان ادامه خواهد داشت و تلاش می شود هسته طالبان در کشور از بین برده شود. این حرفها را امروز وزارت امور داخله بیان کرده است. از طرفی دیگر وزارت داخله افغانستان می گوید که در سیزده ولایت کشور جنگ عملاً جریان دارد و گزارش های سربازان خیالی را رد می کند. آیا تعدادی از سربازان افغانستان واقعاً خیالی هستند؟ آیا با جنگ در زمستان واقعا طالبان از بین خواهند رفت؟
محمدعظیم محسنی در برنامه «نگرش» گفت: چهارده سال است که جنگ در افغانستان جریان دارد و نیروهای امنیتی ما هم با آنها می جنگند اما ما می بینیم که روز به روز طالبان قدرتمندتر می شوند و جغرافیایی را که در اختیار دارند روز به روز گسترش می دهند. مشکلاتی که در داخل نظام و حکومت وجود دارد باعث می شود که طالبان قدرت بیشتر بگیرند و جغرافیای بیشتری در اختیارشان گذاشته شود. این مشکلات از سطح رهبری در حکومت شروع می شود. زمانی که در سطح رهبری انگیزه ای برای خدمت واقعی برای مردم وجود نداشته باشد مسلماً اطرافیان وی هم، چنین انگیزه و اراده ای نخواهند داشت.
وی وجود ستون های پنجم در حکومت را باعث ادامه جنگ در کشور می داند و می گوید: حکومت باید ابتدا مشکلات درونی خود را حل کند. جاسوس هایی در داخل نظام وجود دارند که از داخل نظام با گروه داعش و طالبان همکاری می کنند. آنها باید شناسایی شوند و به پنجه قانون سپرده شوند و مجازات شوند. تا زمانی که این مشکلات از داخل حل نشودو این جاسوسان برچیده نشوند چه جنگ در تابستان و چه در زمستان آغاز و انجام شود، به موفقیت نخواهیم رسید.
محسنی در خصوص حرفهای وزارت داخله گفت: وزارت داخله و وزارت خارجه در کشور باید مسوولانه صحبت کنند نه این که مواردی را بگویند که نتوانند عمل کنند. به طور مثال می گویند که ما هسته طالب را از افغانستان نابود می کنیم. تا دوسال قبل که یک لک و چهل هزار نیروی خارجی در کنار نیروهای امنیتی بود و تمام تجهیزات جنگی مدرن و پیشرفته در اختیار داشتیم، نخواستید که این کار را انجام دهید. حالا قصد دارند با این گفتارشان مردم افغانستان را اطمینانی بیهوده دهند. کار مثتبی که آنها می توانند انجام دهند این است که ابتدا خاینان را به پنجه قانون بسپرند. تا این کار را انجام ندهند، تمام وعده های آنان در خصوص از بین بردن دشمن دروغ خواهد بود. همچنان زمینه کار در افغانستان ایجاد کنند تا جوانان ما گرایش به پیوستن به دشمن نکنند.
وی در خصوص وجود سربازان خیالی در افغانستان اظهار کرد: سربازان خیالی سربازانی هستند که وجود خارجی دارند اما متاسفانه مصروف کارهای بیهوده ای غیر از دفاع از وطن هستند. به طور مثال دختر یک وزیر چهار بادیگارد دارد و فلان فرمانده محلی چندین بادیگارد دارد و همین مسایل باعث می شود که تعداد بسیار زیادی از این سربازان به کار دیگری غیر از کار اصلی خود مشغول باشند. بارها مجلس نمایندگان این موضوعات را پیگیری کرده است اما حکومت نمی خواهد مسوولیت های خود را انجام دهد و این مسایل را پیگیری کند. این معضل هم از عوامل عدم موفقیت ما در جنگ محسوب می شود.
این نماینده مجلس جنگ در افغانستان را به دست کشورهای غربی می داند و می گوید: برد و باخت جنگی که هم اکنون در افغانستان وجود دارد به کشورهای خارجی و غربی بر می گردد. همین غربی هایی که از افغانستان حمایت می کنند و با افغانستان رابطه دارند عملاً در جنگ های افغانستان شریک هستند و آن را رهبری می کنند. برد و باخت این جنگ مربوط به آنها می شود. تا آنها نخواهند که این جنگ پایان یابد، اتفاقی نخواهد افتاد. مشکل بزرگ دیگری که افغانستان دارد این است که کشور با تعدادی چند هویته مدیریت می شوند. کسانی که اینجا نه خانواده ای دارند و نه عشقی به این وطن دارند و نه برایشان اهمیتی دارد که بر سر مردم این سرزمین چه می آید. آنها فقط آمده اند تا جیب های خود را پر کنند. متاسفانه همین افراد هم در رده های بالای حکومت قرار دارند و کاملاً هم دستهایی باز برای کارهایشان دارند. تا این مشکلات حل نشود ما در جنگ هیچ موفقیتی به دست نخواهیم آورد.