شماری از نمایندگان مجلس می گویند که اعتراضات مدنی و بیانیه های برخی سیاسیون به ویژه معاون دوم ریاست جمهور در خصوص پروژه خط برق توتاپ تحریک آمیز و بحران آفرین است؛ اما شماری دیگر از نمایندگان می گویند که حق خواستن به معنی بغاوت با دولت نیست و مردم حق دارند از طریق اعتراضات مدنی دادخواهی کنند.
اقبال صافی، شینکی کروخیل و نسیمه نیازی در نشست امروز مجلس نمایندگان در اعتراض به تظاهرات دادخواهی مردم مناطق مرکزی و بیانیه شماری از رهبران سیاسی را تحریک آمیز خواندند و گفتند که مسیر سالنگ از سوی دولت بهترین و کم هزینه ترین مسیر برای انتقال خط برق پروژه توتاپ تشخیص داده شده و نباید نسبت به این تصمیم اعتراض صورت گیرد.
آنان اعتراض نسبت به تصمیم دولت را بحران آفرینی در کشور خواندند و تاکید ورزیدند که دست های به خاطر به چالش کشیدن حکومت در پشت این اعتراضها نهفته است.
از سویی هم؛ غلام حسین ناصری، فکوری بهشتی و خداداد عرفانی در حمایت از اعتراضات مدنی مردم مناطق مرکزی، یادآور شدند که حق خواستن به معنی بغاوت با دولت نیست.
خداداد عرفانی گفت: " حرف های از سوی برخی از نمایندگان در نشست امروز مجلس مطرح می شود که بوی نفاق و تفرقه آز آن می آید؛ در حالی که خانه ملت باید راه حل برای رفع مشکلات دریابد؛ این گونه موضع گیری از سوی نمایندگان غیر منطقی است".
غلام حسین ناصری گفت: " دادخواهی مردم حق خواستن از حکومت است؛ مردم حق دارند که در برابر یک تصمیم تبعیض آمیز دادخواهی کنند و اگر قرار است بحرانی به وجود بیاید حکومت خود مسوول آن خواهد بود".
آقای ناصری با اشاره به این که حکومت باید جلو بحران را بگیرد تصریح کرد: اعتراض ها در خصوص تغییر مسیر پروژه توتاپ بحث یک قوم و بحث سیاسی نیست.
او افزود: " قطع نظر از این پروژه، سه سال است که حکومت پروژه ساخت شاهراه گردندیوال را که از مناطق مرکزی گذشته و کابل را به غرب کشور وصل می کند نیز تطبیق نمی کند؛ آیا مردم حق ندارند در برابر این گونه دیدگاه های تبعیض آمیز دولت موضع بگیرند و دادخواهی کنند؟".
فکوری بهشتی نیز گفت: " موضوع اعتراض ها در مورد تغییر مسیر پروژه توتاپ تنها مربوط به بامیان نیست؛ این برق مربوط به تمام افغانستان است. حکومت در مورد دلایل تغییر مسیر این پروژه دروغ می گوید، دو خط برق از مسیر سالنگ گذشته و خط سومی از نگاه تخنیکی و فنی هیچ توجهی ندارد".
آقای بهشتی موضع حکومت وحدت ملی را در خصوص پروژه توتاپ نفاق افگنانه خواند و تاکید ورزید که جلو این نفاق ملی باید گرفته شود.
در حالی که شرکت آلمانی فیشنر (سروی کننده برق افغانستان) مسیر بامیان را برای پروژه توتاپ پیشنهاد کرده است؛ ولی با آنهم کابینه حکومت وحدت ملی تصمیم گرفته است که این پروژه از مسیر سالنگ انتقال داده شود.