آقای کارتر هدف از سفرش به افغانستان را دادن صلاحیتهای بیشتر به جنرال نکلیسون فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، اعلام تعهد مالی آمریکا از نیروهای امنیتی افغانستان و ادامه حضور نیروهای در سال ۲۰۱۷ میلادی اعلام کرد.
وزیر دفاع امریکا در نشست مشترک با اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در پاسخ به این سئوال که آمریکا بار دیگر رهبران شورشیان را در خاک پاکستان هدف قرار خواهد داد؟ گفت: "هرجا که آنان منافع آمریکا و دوستانش را با تهدید مواجه کند هدف قرار میگیرند."
آمریکا اخیر ملا منصور، رهبر سابق گروه طالبان را در کشور پاکستان هدف حمله پهپاد قرار داد و کشت.
''آمریکا و پاکستان روابط دیرینه دارند''
آقای کارتر درباره پاکستان گفت که آن کشور با آمریکا روابط دیرینه دارد. او در ادامه افزود که واشنگتن و اسلام آباد در بخشهای مختلف از جمله امنیتی کار کرده و آمریکا باور دارد که بزرگترین تهدید برای پاکستان نیز دهشتافکنی است.
وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت که همسایهها برای پاکستان تهدید نیست، بلکه بزرگترین تهدید برای اسلام آباد تروریسم است.
او گفت که کشورش با پاکستان کار میکند تا در برابر تروریسم بجنگند و با هر نوع دهشتافکنی که از پاکستان سرچشمه بگیرد و بالای آن کشور نیز تاثیر داشته باشد، مبارزه کند.
شفافیت کامل در مصرف پولهای کمک شده به نیروهای امنینی افغانستان
آقای کارتر با تمجید از نیروهای امنیتی افغانستان گفت که رهبران سیاسی افغانستان نیز اصلاحات قابل قبول را روی دست گرفته است که مایه امیدواری میباشد.
آقای غنی نیز در این نشست مشترک خبری وعده داد که از هر دالر و افغانی که به نیروهای امنیتی افغانستان کمک میشود با ایجاد شفافیت در روند مصرف آن حساب خواهد داد.
او گفت که تعهد افغانستان ایجاد شفافیت، مبارزه با فساد، تنظیم نیروی انسان این کشور و رعایت حقوق بشر در سراسر افغانستان است.
آقای غنی درباره مناسبات کابل و اسلام آباد گفت که "مناسبات دو کشور خراب نشده بلکه روشن شده است."
او گفت که کابل ارتباط دولت با دولت را خواستار است و در مذاکرات چهارجانبه نیز پاکستان تعهد کرده بود که در مقابل کسانیکه به روند صلح تن نمیدهند و به جنگ و تروریسم مراجعه میکنند به عنوان یک دولت عمل کنند.
آقای غنی گفت که پاکستان با یک تصمیم اساسی روبرو است و امید است که تصمیم درست بگیرد.
او گفت که تروریسم خوب و بد ندارد و دولتها وسیله صلح و رفاه عامه و مناسبات بین دولتها براساس قوانین بینالمللی باید عیار شود در غیر از آن نظام منطقهای و بینالمللی به خطر مواجه میشود.
براساس تصمیم تازه دولت آمریکا و درخواست فرماندهان نظامی آن کشور، ۸۴۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان باقی میمانند. در حال حاضر ۱۳ هزار سرباز ناتو که بیشترشان آمریکایی اند، در چارچوب ماموریت حمایت قاطع در افغانستان حضور دارند.